Comunicat de presă din 21 noiembrie 2011

P.S.D. IALOMIŢA SOLICITĂ SENATORULUI PANŢURU SĂ VOTEZE PENTRU MENŢINEREA VECHII STRUCTURI A ADMINISTRAŢIEI NAŢIONALE A ÎMBUNĂTĂŢIRILOR FUNCIARE

În această săptămână, unul dintre punctele importante aflate pe ordinea de zi a şedinţelor Senatului României este reprezentat de Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare.

Prin această Ordonanţă a Guvernului se dispune reorganizarea Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare şi transformarea acesteia în Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare. În esenţă, această măsură legislativă vizează disponibilizarea şi trimiterea în şomaj a unui număr de peste 3700 de specialişti cu vechime şi competenţă demonstrată de-a lungul timpului în domeniul îmbunătăţirilor funciare, printre care şi 179 muncitori din judeţul Ialomiţa.

Această reorganizare este propusă de actualul Executiv, care nu ştie altceva decât să taie pensii şi salarii, să trimită oameni în şomaj, inclusiv într-un sector extrem de sensibil, cel al îmbunătăţirilor funciare, care are mari responsabilităţi în domeniul realizării lucrărilor necesare pentru prevenirea apariţiei unor noi pagubelor imense cauzate de inundaţii, care în ultimii ani au deteminat distrugerea a numeroase locuinţe şi calamitarea culturilor din multe zone ale ţării.

Comisia pentru Agricultură, Silvicultură şi Dezvoltare Rurală din Senatul României a emis un Raport de respingere la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare, argumentând astfel:

–         promovarea ordonanţei are la bază constrângeri bugetare fără a promova eficientizarea managementului în sectorul îmbunătăţirilor funciare;

–         nu sunt prevăzute măsuri pentru gestionarea patrimoniului public şi de stat, aflat în administrarea ANIF;

–         prevederile ordonanţei blochează sistemul de îmbunătăţiri funciare şi duce la imposibilitatea desfăşurării în condiţii normale a activităţilor agricole;

–         lucrările de utilitate publică, de combatere a eroziunii solului şi desecări nu vor putea fi realizate, afectându-se grav zonele protejate;

–         disponibilizările din sistem au un impact social major, fără a fi prevăzute măsuri special de protecţie.

P.S.D. Ialomiţa îi cere senatorului P.D.L. Tudor Panţuru să voteze pentru respingerea Legii de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare, avertizând că acesta are de ales între a fi alături de cetăţenii ialomiţeni care i-au dat votul, reprezentându-le interesele de menţinere a vechii structuri a A.N.I.F. şi a îşi demonstra obedienţa faţă de măsurile dezastruoase şi nepopulare ale incompetentului Guvern Boc.

BIROUL DE PRESA