P.S.D Ialomiţa – reprezentat la Bruxelles!

PES

In perioada 24-28 noiembrie 2011 s-a organizat la Bruxelles Convenţia Partidului Socialiştilor Europeni, structură politică europeană a social democraţilor de pe tot continentul.

La eveniment a participat din partea organizaţiei P.S.D. Ialomiţa, Ionuţ Popescu, în calitate de reprezentant al structurii locale a P.E.S. activists România, organizaţie paneuropeană a militanţilor PES formată din peste 2000 de militanţi din intreaga Romanie.

In prezenţa preşedintelui P.S.D. Victor Ponta şi a peste 1600 de reprezentanţi din toată Europa, cei 25 de delegaţi din România ai PES activists au participat la alegerea unui nou preşedinte interimar al PES în persoana lui Sergei Stanishev, fost premier bulgar.

România a fost elogiată la Bruxelles pentru activitatea PES activists şi a fost onorată cu oportunitatea de a organiza la anul în septembrie la Bucureşti Congresul PES.

Prezent la lucrări, preşedintele PES activists România, Victor Negrescu, a declarat:”Efortul colectiv al colegilor din PSD care se ocupă de politica europeană, susţinut de preşedintele Victor Ponta, a făcut ca anul viitor România să fie capitala social democraţiei europene. Cu acel prilej vom vota viitorul preşedinte al PES, dar mai ales vom nominaliza candidatul stângii pentru şefia Comisiei Europene printr-o procedură de vot deschisă tuturor membrilor şi simpatizanţilor noştri.”

Reprezentantul judeţului Ialomiţa, Ionut Popescu a menţionat că : “a fost o ocazie bună pentru noi să stabilim contacte utile pentru cooperarea europeană dintre primarii noştri şi cei de stânga din alte ţări europene. Aceste contacte sperăm să conducă anul viitor la o serie de proiecte comune utile pentru comunitaţile administrate de aleşii locali ai PSD”.

Ştefan MUŞOIU

Preşedintele-coordonator judeţean PES activists Ialomiţa