T.S.D. Ialomiţa crede în alegerile anticipate

tineret

Tineretul Social Democrat din Ialomiţa face un apel public către populaţie pentru susţinerea demersurilor legate de alegeri anticipate. „Orice politician responsabil trebuie să ţină cont de nevoile şi revendicările oamenilor” a declarat Ştefan Muşoiu, preşedintele organizaţiei. Organizaţia TSD Ialomiţa are peste 800 de membri, iar medie de virstă a acestora este de 27 de ani. În cazul în care populaţia va susţine ideea alegerilor anticipate, acestea pot fi organizate în maximum 5 luni.

USL Ialomiţa salută decizia Curţii Constituţionale prin care declară ca neconstituţională Legea privind comas area alegerilor locale cu cele parlamentare, cu atât mai mult cu cât USL a fost formaţiunea politică care a depus sesizarea de neconstitutionalitate, refuzand categoric sa fie complice la jocul antidemocratic al puterii.

Considerăm că această decizie a survenit şi datorită zecilor de mii de români care au iesit in strada în Piaţa Universităţii, în circa 60 de oraşe ale ţării. Reamintim că la Slobozia, în cele 13 zile de miting, prin Piaţa Revoluţiei s-au perindat peste 5000 de oameni care au protestat împotriv Presedintelui Băsescu şi a Guvernului Boc, solicitând demisia acestora şi alegeri anticipate, iar la mitingul USL organizat miercuri, 18 ianuarie au participat 1500 de manifestanţi. Asadar, inainte de toate, Decizia Curtii reprezinta si victoria oamenilor din strada.

Aceasta este o infrangere catastrofala pentru PDL, care a facut totul pentru a forta comasarea alegerilor – un fapt absolut nedemocratic. Anularea comasarii este a 6-a infrangere a PDL si a lui Traian Basescu de la debutul protestelor. Celelalte 5 infrangeri ale puterii au fost: retragerea legii sanatatii, rechemarea in functie a lui Raed Arafat, organizarea sesiunii parlamentare extraordinare, amanarea platii taxei auto si demiterea lui Teodor Baconschi.

TSD Ialomiţa vrea o ţară fără Traian Băsescu şi Boc.

În aceste condiţii, TSD Ialomiţa subscrie ideii că situaţia nu poate fi detensionată prin blocarea protestelor paşnice, ci prin schimbarea puterii şi alegeri anticipate. „Românii care protestează în stradă de două săptămîni au spus clar ce doresc. La fel facem acum şi noi. Noi nu susţinem înlocuirea guvernului Boc cu un guvern al USL. Dorim alegeri anticipate pentru ca oamenii să decidă cine îi va conduce. Iar acest fapt ar trebui să fie clar pentru toţi cei care contestă mişcările de stradă: România nu mai vrea să fie condusă de Traian Băsescu. În opinia noastră, anticipatele nu generează o situaţie de criză, ci o rezolvă.” a declarat preşedintele TSD Ialomiţa, Stefan Muşoiu.

Biroul de Presă T.S.D. Ialomiţa