USL susţine nevoia organizării de alegeri anticipate cât mai rapid

- Comunicat de presă -

Alegerile anticipate constituie singura soluţie pentru a rezolva criza politică actuală. România nu mai poate trece prin încă un an dificil din punct de vedere economic cu un guvern nelegitim.
USL susţine în continuare principiul ca alegerile locale şi parlamentare să nu fie comasate, dat fiind că acest lucru afectează procesul de vot. În mod normal, ar fi necesară găsirea unei soluţii care să evite comasarea alegerilor.
o Această soluţie poate fi identificată şi aplicată în urma unui pact între toate partidele parlamentare.
o Varianta organizarii alegerilor parlamentare anticipate, in acelasi timp cu alegerile locale ar fi o soluţie acceptata în mod cu totul exceptional, dacă nu va exista consens pe o altă procedură.
Nu doar USL susţine ideea organizării cât mai rapide a alegerilor anticipate, ci şi milioanele de români care protestează în stradă, în mediul on-line şi peste tot în spaţiul public.
USL solicită, în mod imperativ, ca cei care vor organiza alegerile – în mod dezirabil, anticipate – să ofere tuturor partidelor, dar şi societăţii civile, garanţii privind respectarea legii şi asigurarea că alegerile vor fi libere şi corecte.

Sondajele de opinie: USL creşte, PDL scade

Sondaj CSCI: La alegerile parlamentare, USL e cotat cu 59%, fiind urmat în intenţia de vot de PDL cu 11%, Partidul Poporului- Dan Diaconescu cu 10%, UDMR-6%, PRM-4%.
Potrivit sondajului, PDL a scăzut de la 16%, în septembrie 2011, la 11% în ianuarie 2012, pierzând în cinci luni, cinci procente. În schimb, USL a crescut două procente, de la 57% în septembrie 2011 la 59% în ianuarie 2012.
Sondaj IMAS: USL-53,40%, PDL-15,80%, PPDD-13,90%, PRM-6,60%, UDMR-5,80%, UNPR-0,90%.
Democrat-liberalii sunt în cădere faţă de sfârşitul anului trecut – au pierdut aproape 6%. În schimb, USL se află pe un trend ascendent, câştigând 5 procente.
Indiferent de procente, toate sondajele de opinie indică acelaşi lucru: USL creşte, iar PDL scade permanent în încrederea şi aprecierea cetăţenilor României. Este clar că actuala putere nu mai este dorită de români. Alternativa pe care oamenii o văd se numeşte USL, actuala putere pierzandu-si legitimitatea de a mai guverna tara.
USL dovedeşte că a înţeles mesajul pe care românii l-au strigat în stradă şi acţionează în consecinţă. Mesajul promovat şi stimulat de actuala putere, conform căruia toate partidele şi toţi politicienii sunt la fel este mai mult o dorinta a PDL, decat o realitate. După cum arată toate sondajele de opinie românii au capacitatea de a separa apele şi de a face diferenţe între forţele situate pe eşichierul politic actual.

Biroul de Presă PSD