Membrii Guvernului Ungureanu promovaţi în sistemul P.C.R.

Noul Guvern propus astăzi românilor şi Parlamentului nu poate face reforma, pentru ca este rezultatul lipsei de reforma a statului. Cei promovati de PDL acum in Guvern au ajuns acolo exact ca in sistemul PCR. Adica, pe Pile, Cunostinte, Relatii.

Mihai Razvan Ungureanu este un pion care va trebui sa joace asa cum ii dicteaza Traian Basescu si partidele din coalitie. El are o falsa independenta politica.

„Dati-mi voie să mă indoiesc de faptul că acest Executiv va face o reformă reală a statului român. Modul de selectie al actualilor miniştri este extrem de nociv, ei nefiind triati in urma concurentei, fie in alegeri, fie intr-un mediu competitiv, de aceea am mari rezerve că miniştrii propuşi vor putea să conducă ministerele aşa cum trebuie” afirmă Ştefan Muşoiu, Preşedintele T.S.D. Ialomiţa.

Cei scosi acum in fata de către PDL, în intenţia de a spăla imaginea foarte şifonată a partidului în perspectiva apropiatelor alegeri, sunt doar executanti fideli ai ordinelor celor schimbati. O buna parte a membrilor noului Guvern sunt oameni cu probleme serioase, nu doar de imagine, ci si de moralitate.

Astfel, propunerea pentru Ministerul Muncii, doamna Claudia Boghicevici este o amenintare la adresa drepturilor femeilor. Aceasta a initiat o campanie anti -avort. În viziunea dânsei, ar trebui să ne intoarcem in perioada comunista, cand mii de femei au murit din cauza faptului ca avortul era ilegal.
Cristian Petrescu, profesor de sport caruia ii dam pe mana cateva miliarde de euro, propus sa preia mandatul Elenei Udrea, a incasat prin firmele sale, de la acelasi minister aproape 2 milioane de euro.

Noul ministru de Finante a fost promovat fie de Anca Boagiu, fie de Adriean Videanu peste tot pe unde s-au plimbat cei doi.

„Noul Guvern este vointa lui Basescu, nu a oamenilor. In mod normal ar fi trebuit sa se urmeze procedurile constitutionale pentru a se ajunge la alegeri anticipate, în condiţiile în care în Romania avem de-a face cu o prapastie tot mai mare intre guvernanti si guvernati. Peste 80% dintre romani nu mai au incredere in actuala putere, iar mai putin de 10% il mai sustin pe Traian Basescu. Nicaieri in lume o astfel de guvernare, lipsita de orice credibilitate, nu poate sa adopte masuri de austeritate fara sa se astepte la reactia oamenilor”, mai precizează Ştefan Muşoiu.

P.S.D. şi T.S.D. Ialomiţa susţine necesitatea desfăşurării alegerilor anticipate, având în vedere lipsa acută de sprijin popular a actualului Guvern. Executivele din Spania, Grecia, Italia au înţeles lipsa de credibilitate pe care o aveau în rândul cetăţenilor acestor ţări şi au procedat la desemnarea unor guverne de tehnocraţi, care să organizeze alegeri anticipate, doar Basescu si PDL nu vor sa inteleaga acest lucru, prelungind climatul de instabilitate politică din ţară.

Biroul de Presă P.S.D. Ialomiţa