Victor Ponta cere premierului Ungureanu să suspende PNDI

Victor Ponta: Cer premierului Ungureanu să suspende PNDI – 280 milioane de euro pot fi redirectionaţi în programe de creare de locuri de muncă!

Victor Ponta, preşedintele PSD şi co-preşedintele USL, a declarat că a luat act de intenţia Guvernului de a prioritiza proiectele publice, dar că această intenţie trebuie susţinută de gesturi concrete – suspendarea imediata a PNDI.

„În principiu, prioritizarea proiectelor publice este o măsură susţinută şi de USL în programele sale. Problema este însă că nu poţi să enunţi credibil o asemenea intenţie în timp ce derulezi în continuare un program prin care se risipesc banii publici înspre clientela politică. Este vorba despre PNDI-ul derulat de Ministerul dezvoltării regionale, program criticat dur atât de reprezentanţii FMI, cât şi de cei ai Comisiei Europene.

Guvernul nu a răspuns până la acest moment acestor critici. Singurul răspuns corect pe care ar trebui să îl dea Executivul este stoparea acestui program. În 2012, deficitul a fost crescut pentru a se face pe plac intereselor fostului ministru şi al firmelor apropiate de partidele de la guvernare.

Suspendarea imediată a PNDI şi utilizarea celor 280 milioane euro prevazuţi în bugetul actual în vederea unor programe de creare de locuri de muncă ar fi sprijinită şi de USL şi ar fi o primă dovadă palpabilă a implementării unor intenţii laudabile dar lipsite de conţinut.

Biroul de Presă al PSD