USL a contestat la Curtea Constituţională investirea guvernului Ungureanu !

Uniunea Social Liberală consideră că investirea actualului Executiv al României s-a facut in mod neconstitutional. Mai multi ministri actuali au fost investiti fara a avea avizul Comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Chiar daca au rol consultativ, aceste avize sunt obligatorii, de aceea considerăm că votul in plenul Parlamentului nu putea fi dat legal fara aceste avize” a declarat Ştefan Muşoiu, Presedinte al TSD Ialomiţa.
USL nu renunta la protestul parlamentar demarat la începutul acestui an. Uniunea Social Liberală a prezentat un set clar de conditii pentru a reveni la lucrarile Parlamentului, şi anume:
1. Un angajament public al primului-ministru ca nu va mai folosi asumarea raspunderii si ordonantele de urgenta;
2. Un angajament public din partea celor de la putere ca vor participa si vor recunoaste Parlamentului dreptul de a cenzura Guvernul prin motiune de cenzura, nu sa stea in banci fara sa voteze;
3. Fraudarea votului de catre Roberta Anastase trebuie sanctionata si trebuie date garantii ca nu se va mai repeta asa ceva in viitor;
a. Anastase trebuie sa plateasca si juridic, nu doar politic pentru ceea ce a facut in Camera Deputatilor.
4. Rediscutarea modificarii abuzive a Regulamentului, care a recunoscut in Parlament un partid care n-a candidat niciodata. Avem un partid care nu a trecut prin alegeri, dar are drepturile unui partid parlamentar, fapt nefiresc pentru o democratie.

Biroul de Presă al PSD