Ponta: USL pune zece condiţii pentru a vota în favoarea bugetului pe 2012

categoria articolului: 
media

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat joi la Craiova că USL are zece condiţii pe care bugetul pe 2012 propus de către Guvernul Boc trebuie să le îndeplinească pentru ca opoziţia să voteze în favoarea acestuia, informează NewsIn.

Liderul PSD a menţionat că în caz contrar opoziţia va opta pentru un vot nefavorabil bugetului de stat. Ponta a enumerat cinci măsuri cu impact negativ asupra bugetului, între care reducerea CAS, reducerea eşalonată a TVA până la 19%, introducerea unei scheme speciale a TVA pentru susţinerea agriculturii, indexarea pensiilor şi menţinerea cotei de cofinanţare de la buget pentru proiectele europene.

De asemenea, Ponta a enumerat şi o serie de măsuri compensatorii care ar avea un impact pozitiv asupra bugetului, precum reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, suspendarea PNDI şi a altor cheltuieli similare care s-ar face pentru clientela de partid, obligarea premierului să nu mai facă alocări pe criterii politice către primării din Fondul de rezervă pentru situaţii de urgenţă, ci doar pentru catastrofe naturale. Totodată, liderul PSD a pledat pentru menţinerea actualei contribuţii la pilonul doi de pensii, dar şi stimularea în ceea ce priveşte fondurile europene.

 

 

Comments

Add new comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.