Legea bugetului a fost adoptată

Legea bugetului a fost adoptată.

• Acesta este un buget al sărăciei pentru românii simpli şi al îmbogăţirii clientelei PDL.
  • Am încercat în fiecare zi de dezbatere să îi convingem pe cei de la putere că o parte din amendamentele noastre nu sunt neaparat amendamente social-democrate sau liberale, ci sunt amendamente corecte, ce ţin de interesul ţării. Din păcate, ceea ce s-a întamplat la legea bugetului de stat ne confirmă că nu poate exista niciun fel de dialog în interes naţional cu actuala putere.
  • Ca dovadă, după ce în Comisiile de resort au fost adoptate amendamente corecte, în acord şi cu parlamentarii coaliţiei de guvernare, în plen s-a votat aşa cum a cerut Boc.
  • Bugetul de stat nu respectă angajamentele strategice ale României. Majoritatea Guvernamentală a respins ieri suplimentarea bugetului pentru Educaţiei, până la 6% din PIB, aşa cum prevede Pactul pentru Educaţiei asumat de toate partidele şi de Băsescu.
  • Din acest punct de vedere, soluţia propusă de Adrian Năstase, de denunţare a acestui Pact este corectă.  Pactul pentru Educaţie, susţinut de Traian Băsescu şi la care a invitat partidele pentru a sprijini o anumită strategie pe termen lung privind aceste domeniu, se dovedeşte prin votul de ieri că a fost doar o înşelătorie şi că nu mai poate fi considerat valabil.
  • Adoptarea unei Legi a bugetului bazată şi pe Legea salarizării unitare, care astăzi nu este în vigoare reprezintă o mare prostie. Această putere nu mai respectă legile sau Constituţia. Cele mai importante acţiuni ale sale sunt abuzuri la adresa statului de drept.