Fonduri direcţionate politic: Primăriile PDL au primit cei mai mulţi bani în 2010

Municipiile care au primit cei mai mulţi bani în 2010 din Fondul de rezervă sunt conduse de primari PDL. Potrivit unui comunicat emis de Institutul pentru Politici Publice (IPP), cei mai mulţi bani din rezerva Guvernului au fost viraţi către Piatra Neamţ, Cluj-Napoca şi Suceava.

Piatra Neamţ a primit anul trecut 6.378.000 lei (aproximativ 1,5 milioane euro) din Fondul de rezervă, Cluj – Napoca – 6.200.000 lei (aproximativ 1,45 milioane euro), iar Suceava – 4.500.000 lei (aproximativ 1 milion euro). Potrivit constatărilor IPP, primarii partidului majoritar din coaliţia de la guvernare au fost favorizaţi. 61% din sumele din Fondul de rezervă au mers către municipiile care au primari aparţinând PDL. 18% au fost acordate primăriilor PSD, 9% – către PNL, 5% – către UDMR şi alţi 5% – la primăriile PNŢCD.

Restul articolului aici