Dezbatere la Fetești privind "Programul judeţean de dezvoltare durabilă 2016-2026!"

PORȚI DESCHISE LA PSD IALOMIȚA

Dezbatere privind ,,Programul judeţean de dezvoltare durabilă 2016-2026!”

Godinul încă se mai foloseşte pentru încălzirea claselor în unele şcoli din Feteşti!

Situaţia a fost reclamată în cadrul dezbaterilor organizate de grupul de lucru al PSD pentru identificarea nevoilor reale ale locuitorilor din Ialomiţa.

„Şcoala din cartierul în care locuiesc eu arată deplorabil, groaznic, iar apa pe care o primim este de multe ori neagră şi nu înţelegem de ce, mai ales că este cea mai scumpă din judeţ” a spus Cristina Ivan, locuitor al cartierului Vlaşca.

„ Dacă vedeţi ce garduri au şcolile din cartierul meu vă ia groaza. Şi au încălzire cu lemne. Vă rog să mergeţi să vedeţi cum stau copiii îmbrăcaţi în clasele pline de fum pentru că focul se face cu lemne ude. Nu mai vorbesc de câinii vagabonzi care ne ameninţă pe toţi, adulţi şi copii” a completat Marian Ştirbu din Feteşti oraş.

Prezent la întâlnire, inspectorul şcolar general adjunct, Cătălin Grigore, a mărturisit audienţei că din această postură a vizitat toate şcolile din judeţ, însă doar la Feteşti se mai practică încălzirea cu godine. „Mă gândesc, de asemenea, ce şcoală sau grădiniţă din judeţul Ialomiţa a fost reabilitată, dată la cheie, şi nu are încălzire? Răspunsul este la Feteşti, în cartierul Vlaşca, unde s-au încălzit cu calorifere electrice pentru că nu a fost prevăzut şi un sistem de încălzire. De ce la Movila, la Stelnica, la Ţăndărei sau la Slobozia s-a putut şi la Feteşti nu?”

Strategia de dezvoltare durabilă a judeţului îi are ca principali beneficiari pe elevii care se află acum în clasa a II a, iar peste 10 ani vor fi studenţi. „ Eu îi înţeleg pe cei care acum nu se mai întorc acasă, în locurile natale ale judeţului, pentru că nu au de ce. Trebuie să le oferim această perspectivă importantă, un viitor pe care noi îl construim, să le dăm siguranţa unui trai decent şi să le asigurăm accesul la un nivel superior de dezvoltare” a mai spus inspectorul şcolar Cătălin Grigore, şi el locuitor al municipiului Feteşti.

Situaţia actuală reprezintă un punct de plecare, iar cetăţenii judeţului sunt principalul bun al administraţiilor locale şi centrale. „ Tot ce se repartizează astăzi la nivelul Uniunii Europene se face la nivel de persoană. Câţi cetăţeni are România, 18.000.000? Din bugetul UE se repartizează proporţional cu numărul acestora. La fel şi legislaţia naţională. Câţi cetăţeni are Feteştiul, 21.000? Cu cât aceştia vor fi mai stabili cu atât vom reuşi să creştem populaţia şi să atragem fonduri. De ce credeţi că ţări ca Germania şi Marea Britanie acceptă imigranţi? Pentru că serviciile lor au nevoie de un anumit număr de consumatori pentru a se menţine la nivelul actual” a menţionat Victor Moraru, candidatul PSD la Consiliul Judeţean Ialomiţa.

La dezbatere au mai participat Raluca Dumitrescu, Alexandru Potor, Costel Brateş, Adrian Mocioniu, Ionuţ Popescu şi Daniel Crunţeanu, care fac parte din grupul de lucru al PSD pentru strategia judeţeană de dezvoltare durabilă 2016-2020.

Următoare întâlnire a grupului de lucru al PSD Ialomiţa va avea loc pe 21 martie la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea din Slobozia, începând cu 17.30, iar temele puse în dezbatere vizează domeniul sănătăţii.

Alătură-te acestui demers! Ideile tale sunt importante! Este vremea să te implici!”