CONSILIUL JUDEŢEAN P.S.D. IALOMIŢA – UN EVENIMENT IMPORTANT ÎN PREGĂTIREA CONGRESULUI EXTRAORDINAR P.S.D. DIN 16 OCTOMBRIE 2010

- Comunicat de presă –

Vineri, 1 octombrie 2010 s-a desfăşurat la Amara reuniunea Consiliului Judeţean al PSD Ialomiţa, eveniment important în perspectiva apropiatului Congres al PSD, care va avea loc in data de 16 octombrie 2010 la Bucureşti.
Agenda de lucru a acestei reuniuni a cuprins două părţi:

• una de prezentare şi dezbatere a unor materiale cuprinzând teme de actualitate politică judeţeană şi naţională (Viziunea P.S.D. privind evoluţia politică, economică şi socială a judeţului Ialomiţa; Relaţii ale P.S.D. cu alte partide politice; Aşteptările P.S.D. Ialomiţa de la Congresul P.S.D.; Relaţia politico-administrativă între administraţia centrală şi cea locală; Colapsul serviciilor publice judeţene ca urmare a măsurilor adoptate de Guvernul Boc; Agenda politică parlamentară a P.S.D. în sesiunea de toamnă 2010.);
  • cea de-a doua cuprinzând măsuri organizatorice (Aprobarea proiectelor de hotărâri emise de Comitetul Executiv în intervalul de la  alegerea Consiliului Judeţean până în prezent;. alegerea prim – vicepreşedintelui, vicepreşedinţilor, secretarului executiv si al trezorierului organizaţiei judeţene, precum şi desemnarea delegaţilor P.S.D. Ialomiţa la Congresul Extraordinar P.S.D.)

Conform prevederilor statutare deciziile operative fundamentale ce vor fi adoptate de către recent alesul Birou Permanent Judeţean al PSD Ialomiţa vor fi supuse validării Comitetului Executiv Judeţean al partidului, forul cel mai reprezentativ al formaţiunii, care asigură o reprezentare echilibrată a tuturor organizaţiilor teritoriale din judeţ.
Competiţia internă desfăşurată pentru ocuparea funcţiilor de conducere la nivelul Organizaţiei Judeţene P.S.D. Ialomiţa este un semn al faptului că PSD este o formaţiune politică unde domneşte democraţia, care dispune de numeroase personalităţi şi valori umane dornice de implicare şi de a contribui prin idei, viziune şi fapte personale la realizarea binelui public.
În urma numărării celor 136 de voturi valabil exprimate de către membrii Consiliului Judeţean P.S.D. Ialomiţa au fost înregistrate următoarele rezultate:

• pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Ialomiţa:
  • Marian Neacşu:   79 voturi
  • Ştefan  Muşoiu:  57 voturi

———————————————

• Pentru cele 15 funcţii de vicepreşedinţi:
  • Lucian Corlău:            130 voturi;
  • Elena Buculescu        84 voturi
  • Grigori Cenuşă           82 voturi
  • Pentru funcţia de secretar executiv: Vasile Olaru: 129 voturi
  • Pentru funcţia de trezorier:
  • Adrian Ionescu:     90 voturi
  • Valentin Băcanu:     46 voturi.

Toate personalităţile partidului înscrise în această competiţie vor fi în continuare implicate în procesul de luare a deciziilor în cadrul PSD Ialomiţa, fiind membri ai Comitetului Executiv Judeţean al partidului.

Biroul de presă al PSD Ialomiţa