Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat s-a reunit miercuri, 9 decembrie 2015

evenimente

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat s-a reunit miercuri, 9 decembrie 2015, la Palatul Parlamentului. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara că, teoretic, social-democraţii nu au de ce să voteze împotriva bugetului pe 2016, dar a menţionat că partidul va analiza cu maximă atenţie posibilităţile de îmbunătăţire a acestuia.

"Până la urmă, PSD va face ce spune de câteva zile: va analiza cu maximă atenţie posibilităţile prin care, în mod realist, să putem îmbunătăţi proiectul de buget. O să analizăm. Teoretic, nu avem de ce să votăm împotrivă. Încercăm să găsim soluţii pentru ca acest buget, odată ce se transformă în lege, să fie mai bun decât vine de la Guvern. Acesta este rolul Parlamentului", a precizat Liviu Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Acesta a adăugat că sumele alocate pentru echilibrarea bugetelor locale sunt mai mici decât sunt dorinţele şi chiar nevoile comunităţilor locale.

"O să vedem în Parlament dacă se pot găsi soluţii pentru a fi majorate. Pentru comunităţile locale sunt mai multe sume alocate - pentru dezvoltare, pentru finanţarea unor servicii sociale şi nu numai", a punctat Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, poziţia PSD în ceea ce priveşte creşterea salariului minim la 1.200 de lei de la 1 ianuarie 2016, poziţie adoptată şi în cadrul Comitetului Executiv Naţional, este foarte clară, respectiv de respingere a nemajorării acestuia.

"Respingem categoric nemajorarea salariului minim pe economie. Aşteptăm de la Guvern argumente serioase pentru care această majorare să fie întârziată, aşteptăm argumente serioase şi acel studiu de impact despre care doamna ministru de Finanţe vorbea", a completat liderul PSD.

AGERPRES